tisdag 12 maj 2009

Inte illa pinkatt

För att vara första dagen på stegtävlingen så fick jag ihop hela 10869 steg, och det är ju mesta på att springa runt här hemma. Inte så illa pinkat.
Var på gympa igår så där fick jag ihop väldigt många steg, gick nästan hela vägen in och nästan hela vägen hem. Jag hade cykel, så folk undrade nog varför jag gick och ledde den. Men jag tänkte fallifall om det börjar regna så kan jag snabb ta mig in till byn eller hem. Jag måste ju få ihop lite steg.
Ska bli intressant och se hur många steg som man får ihop när man har börjat jobba.
Träffade vaktmästaren nu på morgonen när jag lämnade banren på dagis, igår fick han ihop lite över 16000 steg! Hola badola säger jag bara! Där ligger man i lä.
Så nu efter frukost ska jag bege mig ut på en promenad, min långrunda, ska bli intressant att se hur många steg det är på den.

Cheers
En vuxen människa bör gå 10.000 steg om dagen enligt Folkhälsoinstitutet.
Det motsvarar ungefär en sträcka på 7,5 km. Med en stegräknare från oss ser du enkelt hur många steg du tar per dag. Dessutom hjälper den till att öka motivationen och ger dig möjlighet att sätta upp realistiska mål för din motion.

Stegräknaren sätter du på dig på morgonen och bär med dig tills du går och lägger dig på kvällen. Oftast bär man den i byxlinningen eller bältet, i linje med knäet.

Det är viktigt att mäta den aktivitet vi oftast glömmer, som när du går omkring hemma och på jobbet. Ta vara på varje tillfälle till vardagsmotion, ta trapporna istället för hissen, gå till jobbet eller stig av några hållplatser för tidigt.
En 15 minuter lång promenad eller 60 minuter intensiv städning ger ca 1500 steg.


Text och bild taget från www.stegraknare.se

1 kommentar:

  1. Gud va duktig du är, jag är ju överdrivet passiv om man jämför med dig!!!
    Sist jag använde min stegräknare så gick jag lite mer än 2500 steg....

    Jag kanske ska ta Veramålas race?? ;)

    SvaraRadera

Vad kul att du ville lämna en kommentar! det värmer så gött när ni gör det! ;-)

Tack för besöket! Du lämnade väl ett litet avtryck?! ;-)