söndag 18 mars 2012

Bullkvot

Undrar om jag har uppfyllt kvoten som bullmamma?! ;-) Det var läääääängesen jag bakade bullar, men gott är det! Men att det ska ta en sån jefla tid! Jäsning hit och tid, my god!
 Ja, ja men nu är det klart, verkade få bra betyg då det har krängdes en hel del helgen, ja jag är inte mindre skyldig än de andra! ;-)

Har ni någon "parad bak" om jag uttrycker det så? Bullar är väl inte min, men de är ätbar i alla fall! ;-) 
Cheers

5 kommentarer:

  1. Havrekakor m russin!!! Hur snabbt o smidigt som helst då man förbereder o rullar in degen i papper o sen kan den vänta i kylen tills barna kommer hem! 5min arbete mig 10 för dom o sen 10-15 i ugnen!!! Perfekt OCH gott!!!

    Du behöver:
    200g smör
    1,5dl Socker (gärna råsocker)
    3,5dl havregryn
    3dl vetemjöl
    3tsk bakpulver
    ett par nävar russin...
    Sätt ugnen på 175°C

    Ta fram smöret, låt det bli mjukt (ej smält)
    i med sockret.
    Blanda havregryn, bakpulver o vetemjöl till en fin deg.
    Forma degen till en långsmal rulle o rulla in i gladpack, o låt vila i kylen!

    Skär upp rullen i lagom skivor o lägg på plåt, grädda i ...ca 10min tills dom fått fin färg!

    Njuuut!!!!

    SvaraRadera
  2. Oj, glöm inte blanda i russinen oxå!

    SvaraRadera
  3. Wow! Detta låter jätte gott! Det ska vi testa, fast jag kommer nog byta ut russinen mot kanske nötter eller choklad, hatar russin, men resten låter super gott! ;-)
    Cheers

    SvaraRadera
  4. Smarrigt med nybakta bullar!!
    Hur fick du göra med utrymmet av kort, köpte du mer plats?
    Kram

    SvaraRadera
  5. Chocolate chip cookies'arna som jag brukar göra:


    Ingredienser

    * 125 g smör
    * 1 ½ dl farinsocker
    * 1½ dl strösocker
    * 2 ägg
    * 2 tsk vaniljsocker
    * 3 dl vetemjöl
    * 5 dl havregryn
    * ½ tsk salt
    * 1 tsk bakpulver
    * 200 g mörk choklad


    Gör så här
    Blanda alla ingredienser utom chokladen.
    Hacka chokladen grovt och blanda i kaksmeten.
    Rulla smeten till små kulor (chokladbollsstora kulor), och lägg med mellanrum på bakplåtspapper. På så sätt blir alla runda, fina och lika stora!
    Grädda mitt i ugnen 175 grader i 10 - 15 min.

    SvaraRadera

Vad kul att du ville lämna en kommentar! det värmer så gött när ni gör det! ;-)

Tack för besöket! Du lämnade väl ett litet avtryck?! ;-)